Запечене сало по-корейськи: секрет у маринаді

Запечене сало по-корейськи: секрет у маринаді - INFBusiness

Дотримуючись порад відомої фуд-блогерки Ольги Матвій щодо приготування сала в духовці, відома кулінарна платформа «Шуба» розкрила техніку приготування запеченого сала по-корейськи. Ключ до його смаку криється в маринаді, що складається з пасти місо, часнику, імбиру та інших інтригуючих компонентів.

ВІДЕО ДНЯ

Щоб запечене сало (самгюпсаль) по-корейськи мало насичений смак, його потрібно спочатку ретельно розтерти сумішшю спецій, часнику та імбиру. Цей спосіб називають сухим маринуванням.

«Тільки після цього його слід помістити в мультиварку, де воно набуде потрібної консистенції. Для справжнього смаку запеченого сала по-корейськи разом з іншими інгредієнтами додайте в маринад ферментовану соєву пасту твенджан. Досить однієї столової ложки», — зазначає кулінарний ресурс.

Інгредієнти (6 порцій):

РЕКЛАМА

Базовий

Свиняча грудинка — 1,2 кг
Жовта цибуля — 1 шт.
Приправа для м'яса – за смаком
Зубки часнику — 4 шт.
Тертий імбир — 20 г
Сіль – 2 ч.л.
Соєва паста місо — 1 ст.
Перець чорний мелений — 0,25 ч. л.

Для соусу

РЕКЛАМА

Соєвий соус – 2 ст.
Біле сухе вино – 2 ст.
Цукор – 1 ст.

Для прикраси

Зелена цибуля – 3 шт.

Спосіб приготування:

РЕКЛАМА

Для початку з’єднуємо всі інгредієнти маринаду. Почніть з очищення та подрібнення часнику. Потім додайте тертий імбир, приправи для м'яса, сіль, соєву пасту, чорний перець і ретельно перемішайте.

Далі готуємо інші компоненти. Очищену цибулину розріжте навпіл, кожну половинку наріжте великими шматочками і викладіть в один шар на дно мультиварки. Влийте ½ склянки води (або звареної кави). Натріть грудку приготованим маринадом, а потім викладіть її поверх цибулі. Готуйте на високій потужності 3-4 години, поки свинина не стане бажаною м’якістю. Або варіть на слабкому вогні 5-6 годин.

Наступним етапом є приготування соусу. Змішайте соєвий соус, сухе вино та бульйон з грудок (4 столові ложки) у каструлі та доведіть до кипіння на середньому вогні. За бажанням сухе біле вино можна замінити рисовим вином. За допомогою щипців перекладіть грудку на сковороду і готуйте, поки м’ясо не почне легко карамелізуватися, приблизно одну-дві хвилини з кожного боку. Будьте обережні, щоб соус не підгорів.

Після цього запечене сало потрібно перекласти на обробну дошку і тонко нарізати по волокнах. Він чудово поєднується з дрібно нарізаною зеленою цибулею або салатом, а також із корейською соєвою пастою самджанг. Полийте м’ясо соусом.

Щоб приготувати зелену цибулю, наріжте кожну ріпчасту цибулю на сегменти довжиною 10 см. Потім наріжте кожен сегмент уздовж якомога тонше. Подрібнену зелену цибулю замочити в холодній воді на 5-10 хвилин, щоб трохи зменшити гостроту, потім злити воду. Після цього їх можна скропити кунжутним маслом, посипати меленим гострим перцем, додати кунжут.

Як повідомляли «ФАКТИ», раніше кулінарний експерт Олег Сизоненко поділився рецептом смачного сала.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *