
Розписані яйця – це позачасовий символ Великодня, який зазвичай можна знайти в кожному святковому кошику. Сьогодні існує безліч способів їх прикрашання, і команда UAportal розробила цікавий, але простий метод. Ним поділився український інфлюенсер в Instagram Петро Даніш.
Ідеальний час для фарбування великодніх яєць – Велика субота, коли всі основні приготування завершено, а вдома панує тиша. Така обстановка дозволяє повністю зануритися в мистецьку справу. Є також практичний аспект: яйця, зварені та пофарбовані напередодні, залишаться свіжими до самого свята.
Цього року ми рекомендуємо відмовитися від комерційних барвників на користь натуральних альтернатив – використовувати продукти, які, ймовірно, вже є на вашій кухні. Цей метод не тільки безпечний та екологічний, але й дозволяє створювати приголомшливі, унікальні великодні яйця. Щоб яйця не лише мали яскраві кольори, але й не розтріскувалися під час приготування, радимо дотримуватися кількох простих, але ефективних порад.
Читайте також: Паска з чотирма різними начинками: рецепт
Щоб отримати пасхальні яйця з насиченим зеленим кольором, привабливим візерунком та жовтими відблисками, вам знадобляться лише три основні інгредієнти. Спочатку зберіть лушпиння цибулі, яке слід нарізати ножицями на дрібні шматочки. Далі вам знадобиться звичайний білий папір, який ми також наріжемо тонкими смужками та додамо до лушпиння цибулі в тій самій мисці. Ви можете регулювати пропорції цих компонентів на свій смак. Ретельно все перемішайте.
Змочіть сирі яєчні білки водою, щоб вони стали трохи вологими, і обваляйте їх у суміші цибулевого лушпиння та паперу. Далі загорніть кожне яйце в марлю разом з липкими елементами та щільно закріпіть. Повторіть цей процес для всіх яєць.
Переглянути цей пост в Instagram
Публікація Петра Даниша (@petro_danysh)
Налийте трохи чаю з гібіскуса на дно великої каструлі. Обережно покладіть підготовлені яйця в марлю, залийте водою, щоб повністю їх занурити, і поставте на плиту. Додайте ложку солі. Після кипіння варіть ще 2–3 хвилини, потім зніміть з вогню та дайте охолонути безпосередньо в бульйоні.
Як тільки вода повністю охолоне, вийміть яйця ложкою, обережно розріжте марлю та видаліть залишки паперу та шкаралупи. Щоб очистити, промийте кожне яйце в мисці з водою – і ось так ваші великодні вироби готові!
Раніше ми ділилися дуже простим рецептом пасхальної випічки, який може приготувати кожен.