Небезпечний мед, або Чому я не худну | Блог | Аніта Луценко

Небезпечний мед, або Чому я не худну

Одного разу моя клієнтка намагалася скинути кілограми, незважаючи на те, що вона твердила, що повністю дотримується свого плану харчування. Виявилося, що вона споживала додатково 5-10 столових ложок меду щодня 😉 Деталь полягає в тому, що мед, по суті, є цукром і має певну користь.

Давайте проведемо порівняння між медом і цукром.

Калорійність:

Цукор – 387 ккал на 100 г

Мед – 304 ккал на 100 г

Хоча мед має менше калорій, він містить більше води, тобто потрібна більша кількість, щоб відповідати солодкості цукру.

Склад:

Цукор – 99,9% сахароза (глюкоза + фруктоза).

Мед – 80–85% вуглеводів (фруктоза, глюкоза, невелика кількість сахарози), крім ферментів, органічних кислот, вітамінів (В, С), антиоксидантів.

Вплив на організм:

Глікемічний індекс (ГІ):

– Цукор ≈ 65

– Мед (залежить від складу) 50–70

Метаболізм і самопочуття:

– Мед має антибактеріальну та протизапальну дію, підвищує імунітет.

– Завдяки ферментам і антиоксидантам він пропонує більше користі для здоров'я, ніж рафінований цукор.

– Однак надмірна кількість фруктози з меду може навантажувати печінку.

Щоб отримати ті ж переваги, що й 100 г чорниці, потрібно споживати від 150 г до 2 кг меду. Майте це на увазі, використовуючи мед для лікування захворювань, оскільки він має свої переваги.

Я не пропоную вам уникати меду! Я закликаю розглядати його як більш здорову форму цукру. Тим не менш, він залишається джерелом простих/швидких вуглеводів.

Джерело: instagram.com

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *