Чому варто їсти волоські горіхи вранці | Блог | Олег Швець

Чому варто їсти волоські горіхи вранці

Сніданок із 50 грамів волоських горіхів покращує час реакції та покращує пам’ять протягом дня порівняно з еквівалентним калорійним сніданком без горіхів.

Цей висновок став результатом дослідження, проведеного американськими дослідниками з Університету Редінга, Університету Вінчестера та Дослідницького центру харчування людини при Університеті Тафтса. Висновки були опубліковані в журналі Food&Function.

ЗВ'ЯЗОК МІЖ ГОРІХАМИ І КОГНІТИВНИМИ ФУНКЦІЯМИ

Дієта, якої дотримується людина, є вирішальним фактором способу життя, який впливає на когнітивні здібності. Повноцінне харчування, насичене поживними речовинами, може підвищити розумову працездатність протягом усього життя.

Горіхи є одним із продуктів, пов’язаних із когнітивним здоров’ям, і численні дослідження показали позитивний зв’язок між регулярним споживанням горіхів і покращенням розумових функцій.

Наприклад, когортне дослідження Doetinchem показало, що збільшення споживання горіхів позитивно впливає на пам’ять, швидкість обробки, когнітивну гнучкість і загальні когнітивні здібності людей середнього віку. Крім того, дані дослідження здоров’я медсестер показали, що жінки похилого віку, які споживали п’ять або більше порцій горіхів на тиждень, демонстрували кращі когнітивні функції порівняно з тими, хто не включав їх у свій раціон.

Доклінічні дослідження також продемонстрували переваги споживання волоських горіхів. У дослідженнях на тваринах було показано, що він покращує робочу пам’ять у водному лабіринті Морріса (тест на просторове мислення), а також покращує навчання та пам’ять у завданнях, пов’язаних із лабіринтом.

Когнітивні переваги волоських горіхів можна пояснити їх унікальним профілем поживних речовин, який багатий на омега-3 жирні кислоти, білки (пептиди) і флавоноїди (поліфеноли).

ПРО ЩО ПОКАЗУЮТЬ РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ

Дослідники досліджували, як сніданок, збагачений волоськими горіхами, впливає на когнітивні функції та настрій здорових молодих людей протягом дня, а також потенційні неврологічні та фізіологічні механізми, які могли б прояснити ці переваги.

У дослідженні брали участь 32 здорові молоді люди віком 18-30 років, які їли або сніданок із волоськими горіхами (з мюслі чи йогуртом), або, у деяких випадках, звичайний сніданок без горіхів. Учасники пройшли різні когнітивні оцінки та відстежували мозкову активність протягом шести годин після сніданку.

Записи мозку вказують на зміни нейронної активності, що свідчить про те, що волоські горіхи допомагають мозку функціонувати ефективніше під час складних розумових завдань. Крім того, зразки крові виявили сприятливі зміни в рівнях глюкози та жирних кислот, які можуть впливати на роботу мозку.

Виходячи з результатів, після сніданку з волоськими горіхами учасники відзначили збільшення часу реакції протягом дня, тоді як покращення пам’яті було зафіксовано пізніше протягом дня.

Необхідні додаткові дослідження, щоб з’ясувати, як дієта, що включає волоські горіхи, може принести користь когнітивній функції людини в довгостроковій перспективі.

Джерело: facebook.com

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *