«Завдяки» теплу погоду може подорожчати один важливий продукт: про що?

«Завдяки» теплу погоду може подорожчати один важливий продукт: про що? - INFBusiness

В Україні продовжує зростати вартість продуктів харчування, торкнувшись більшості продуктів. Наприклад, з початку року свиняча грудинка подорожчала приблизно на 4 гривні. Однак це, ймовірно, ще не кінець подорожчання, оскільки очікується, що ціни продовжать рости через теплу погоду та наближення Великодня.

ВІДЕО ДНЯ

Таку точку зору висловлюють аналітики Асоціації свинарів України. Їхній аналіз показує, що поки що ринкова ціна на живу свинину залишається стабільною — коливається від 74 до 77 гривень за кілограм, виробники м’яса прогнозують появу двох суттєвих тенденцій.

Деякі виробники м’яса почали поступово закуповувати м’ясо, очікуючи зростання попиту на їхню продукцію до Великодня, а інші підозрюють, що тепла погода може стати причиною початку традиційного сезону пікніків у 2025 році раніше, ніж очікувалося, можливо, навіть до Великодня.

В обох сценаріях аналітики Асоціації «Свинарі України» вказують на те, що слід передбачити сплеск попиту на м’ясо та м’ясопродукти, що, швидше за все, призведе до подорожчання.

РЕКЛАМА

Варто відзначити, що за даними порталу «Мінфін», у березні подорожчали майже всі види свинини — грудинка, лопатка, шашлик, шашлик, хоча дещо подешевшали шия та ребра.

Проте дорожчає не тільки м'ясо; навіть порівняно доступні овочі стабільно переживають стрибки цін.

РЕКЛАМА

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *