Фіналістка кулінарного конкурсу «МастерШеф» Ольга Рябенко, яка раніше розповідала про чудовий рецепт риби – сібас у вершковому соусі, запропонувала смажити червону рибу в унікальній паніровці з насінням.
ВІДЕО ДНЯ
«Коли рибу смажать у суміші насіння, вона розвиває дивовижний аромат і глибокий горіховий смак. Соус додає особливу родзинку», — згадує вона у своєму акаунті в соціальних мережах.
Інгредієнти:
- Червона риба;
- Суміш насіння (льон, білий і чорний кунжут);
- Сіль і перець – за смаком;
- Одна цибулина або 4-5 цибулин шалот;
- Олія – 30 мл;
- Вершкове масло – 60 г;
- Біле сухе вино – 100 мл;
- Винний оцет – 100 мл;
- Вершки 33% – 60 мл;
- Кріп – 1 ст.
Читайте також: Хек з паприкою, запечений в духовці: поживний і корисний варіант вечері
Приготування:
РЕКЛАМА
- Приправте суміш насіння сіллю та перцем.
- При бажанні очистіть рибу від шкірки і посипте шматки в сухарях.
- У каструлі змішати вино і оцет, додати цибулю і тушкувати, поки рідина не зменшиться на дві третини.
- Зменшіть вогонь, вмішайте вершки і масло, добре перемішайте. Зняти з вогню і процідити через сито. Ввести кріп.
- На розпечену сковороду з олією додайте вершкове масло і обсмажте рибу по 3-4 хвилини з кожного боку.
Як приготувати котлети з тюльки по-одеськи, дізнайтеся на нашому сайті.
Раніше шеф-кухар Валентина Кущ поділилася рецептом смачної рибної намазки — паштету зі скумбрії.
Фото — скріншот
РЕКЛАМА
Джерело