Шукути: Побалуйте себе французькими тістечками з заварним кремом

Шукути: Побалуйте себе французькими тістечками з заварним кремом - INFBusiness

Це маленькі, порожнисті тістечка, які можна наповнювати заварним кремом. За словами фуд-блогерки Світлани Климовської , шукети випікають при температурі 150-160 градусів, щоб цукровий пісок зберіг свою форму та не розплавився.

ВІДЕО ДНЯ

Шукетс

Інгредієнти для заварного тіста

100 г води

100 г молока

РЕКЛАМА

90 г вершкового масла

1 г солі

7 г цукру

РЕКЛАМА

110 г борошна

200 г яєць

Підготовка

У каструлі з товстим дном змішайте молоко, воду, масло, сіль і цукор. Доведіть суміш до кипіння. Після сильного закипання зніміть її з вогню та одразу додайте все борошно. Швидко перемішайте лопаткою. Поверніть на вогонь і продовжуйте постійно помішувати. Якщо ви помітите, що на дні каструлі утворюється плівка, це свідчить про те, що тісто підсохло. Зніміть тісто з вогню та енергійно перемішайте, щоб видалити більше вологи. Потім перекладіть тісто в чашу стаціонарного міксера з насадкою-лопаткою.

РЕКЛАМА

Постійно помішуючи, вмішайте яйця до повного розчинення та однорідної маси. Або ж ви можете додати яйця та енергійно перемішати вручну за допомогою силіконової лопатки.

Помістіть тісто в кондитерський мішок. Використовуйте його одразу або зберігайте в холодильнику до трьох днів. Викладіть шухляди на перфорований килимок. Діаметр дуже маленьких без начинки повинен бути 2-2,5 см, а більших з начинкою – 3-3,5 см. Посипте кожну термостійким цукровим піском. Випікайте при температурі 150 градусів протягом 25-30 хвилин. Орієнтуйтеся на зовнішній вигляд; основи повинні бути гарно підрум'яненими та пухкими. Вийнявши з духовки, дайте їм охолонути, перш ніж знімати їх з килимка, за потреби використовуючи гострий ніж.

Ванільний заварний крем для начинки

300 г молока

50 г яєчних жовтків

100 г цукру

1 ч. л. ванільної пасти

20 г кукурудзяного крохмалю

30 г вершкового масла

Спосіб приготування

Збийте жовтки разом з цукром та кукурудзяним крохмалем. Нагрійте молоко з ваніллю до кипіння, уникаючи повного кипіння. Поступово додайте цю суміш до цукрово-жовткової суміші, постійно помішуючи. Поверніть на вогонь і доведіть до кипіння протягом 1 хвилини. Енергійно помішуйте вінчиком, щоб запобігти утворенню грудочок. Зніміть з вогню, додайте масло і перемішуйте до однорідності. Перекладіть у контейнер, накрийте харчовою плівкою та повністю охолодіть у холодильнику. Використовуйте для наповнення цукерок.

Раніше досвідчена кухарка Елла Іванова поділилася, як створити «картопляні» коржі, використовуючи залишки сухого паски.

Читайте також: Данська випічка з сиром та джемом: ідеально підходить для сніданку або швидкого перекусу

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *