Це маленькі, порожнисті тістечка, які можна наповнювати заварним кремом. За словами фуд-блогерки Світлани Климовської , шукети випікають при температурі 150-160 градусів, щоб цукровий пісок зберіг свою форму та не розплавився.
ВІДЕО ДНЯ
Шукетс
Інгредієнти для заварного тіста
100 г води
100 г молока
РЕКЛАМА
90 г вершкового масла
1 г солі
7 г цукру
РЕКЛАМА
110 г борошна
200 г яєць
Підготовка
У каструлі з товстим дном змішайте молоко, воду, масло, сіль і цукор. Доведіть суміш до кипіння. Після сильного закипання зніміть її з вогню та одразу додайте все борошно. Швидко перемішайте лопаткою. Поверніть на вогонь і продовжуйте постійно помішувати. Якщо ви помітите, що на дні каструлі утворюється плівка, це свідчить про те, що тісто підсохло. Зніміть тісто з вогню та енергійно перемішайте, щоб видалити більше вологи. Потім перекладіть тісто в чашу стаціонарного міксера з насадкою-лопаткою.
РЕКЛАМА
Постійно помішуючи, вмішайте яйця до повного розчинення та однорідної маси. Або ж ви можете додати яйця та енергійно перемішати вручну за допомогою силіконової лопатки.
Помістіть тісто в кондитерський мішок. Використовуйте його одразу або зберігайте в холодильнику до трьох днів. Викладіть шухляди на перфорований килимок. Діаметр дуже маленьких без начинки повинен бути 2-2,5 см, а більших з начинкою – 3-3,5 см. Посипте кожну термостійким цукровим піском. Випікайте при температурі 150 градусів протягом 25-30 хвилин. Орієнтуйтеся на зовнішній вигляд; основи повинні бути гарно підрум'яненими та пухкими. Вийнявши з духовки, дайте їм охолонути, перш ніж знімати їх з килимка, за потреби використовуючи гострий ніж.
Ванільний заварний крем для начинки
300 г молока
50 г яєчних жовтків
100 г цукру
1 ч. л. ванільної пасти
20 г кукурудзяного крохмалю
30 г вершкового масла
Спосіб приготування
Збийте жовтки разом з цукром та кукурудзяним крохмалем. Нагрійте молоко з ваніллю до кипіння, уникаючи повного кипіння. Поступово додайте цю суміш до цукрово-жовткової суміші, постійно помішуючи. Поверніть на вогонь і доведіть до кипіння протягом 1 хвилини. Енергійно помішуйте вінчиком, щоб запобігти утворенню грудочок. Зніміть з вогню, додайте масло і перемішуйте до однорідності. Перекладіть у контейнер, накрийте харчовою плівкою та повністю охолодіть у холодильнику. Використовуйте для наповнення цукерок.
Раніше досвідчена кухарка Елла Іванова поділилася, як створити «картопляні» коржі, використовуючи залишки сухого паски.
Читайте також: Данська випічка з сиром та джемом: ідеально підходить для сніданку або швидкого перекусу