Кефір – це кисломолочний напій, створений шляхом інокуляції молока спеціальними штамами бактерій і дріжджів. Він має багату історію та визнаний пробіотичним продуктом. Пробіотичні мікроорганізми, що містяться в кефірі, сприяють збереженню здорового мікробіому кишечника. Як зазначає pysznosci.pl, цей мікробіом включає в себе різноманітний набір мікроорганізмів, що мешкають у нашому кишечнику, які необхідні для травлення, метаболізму та функціонування імунної системи.
ВІДЕО ДНЯ
Регулярне вживання кефіру може зміцнити імунний захист організму. Пробіотики впливають на травну систему, сприяючи знищенню шкідливих мікроорганізмів і посилюючи імунну відповідь на патогени. Крім того, кефір забезпечує організм цілою низкою вітамінів (таких як K, B12 і D) і мінералів (включаючи кальцій і магній), а також може позитивно впливати на рівень холестерину та артеріальний тиск, тим самим сприяючи здоров’ю серцево-судинної системи.
Регулярне вживання кефіру сприяє природним механізмам детоксикації організму, сприяючи виведенню шкідливих речовин і токсинів. Завдяки наявності корисних пробіотичних бактерій цей напій має відновлювальну дію на здоров’я кишечника.
Крім того, кефір прискорює вироблення травних соків і жовчі. Це сприяє прискоренню метаболізму, що, як наслідок, сприяє швидкому спалюванню калорій. Крім того, це низькокалорійний варіант. Він чудово служить як ситний перекус або як доповнення до основного прийому їжі під час режиму схуднення.
РЕКЛАМА
Тим, хто хоче скинути кілограми, рекомендується випити склянку кефіру перед сном. Однак вагітним жінкам, особам, які переживають менопаузу, або тим, хто прагне детоксикувати свій організм, рекомендується випити склянку кефіру після пробудження.
Раніше «ФАКТИ» розповідали про те, як впливає на організм щоденне вживання яблучного оцту.
РЕКЛАМА
Джерело