Запечені овочі, особливо смажений перець, справді чарівні, і ними можна насолоджуватися в будь-який час дня, як окремо, так і з різними гарнірами. Перець стає неймовірно соковитим. Він є чудовим гарніром, чудово поєднується з хлібом або може бути використаний у бутербродах чи брускетах, зазначає кулінарний експерт Оксана Ігнатишина .
ВІДЕО ДНЯ
Інгредієнти:
- 5 великих, м’ясистих перців,
- 2-3 зубчики часнику
- 1 гострий перець (додайте смак або використовуйте кілька сушених пластівців)
- петрушка або кінза
- олія — 50 г (бажано оливкова, але підійде будь-яка)
- яблучний оцет або лимонний сік — 50 мл
- 1 ч. л. солі
- 2 ч. л. цукру
- вода — 50 мл
Підготовка:
Запікайте перці в духовці або на барбекю до обвуглення, потім покладіть їх у пакет і щільно закрийте. Коли перці стануть м’якими та охолонуть, зніміть шкірку та видаліть насіння. Порвіть їх руками на смужки потрібної ширини.
РЕКЛАМА
Приготуйте маринад, змішавши воду, олію, оцет, сіль і цукор, потім видавіть часник у суміш і дрібно наріжте зелень і гострий перець.
Покладіть перці в контейнер і залийте їх маринадом. Ретельно перемішайте та дайте їм маринуватися кілька годин. Відкрийте контейнер і спробуйте.
Якщо чогось бракує, відрегулюйте смак, додавши сіль, цукор або кислотність за потреби. Смачного!
РЕКЛАМА
Давайте ще раз розглянемо рецепт маринованого гострого перцю по-балканському.