Перець по-балканськи: чудова закуска для святкового столу

Перець по-балканськи: чудова закуска для святкового столу - INFBusiness

Запечені овочі, особливо смажений перець, справді чарівні, і ними можна насолоджуватися в будь-який час дня, як окремо, так і з різними гарнірами. Перець стає неймовірно соковитим. Він є чудовим гарніром, чудово поєднується з хлібом або може бути використаний у бутербродах чи брускетах, зазначає кулінарний експерт Оксана Ігнатишина .

ВІДЕО ДНЯ

Інгредієнти:

  • 5 великих, м’ясистих перців,
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 гострий перець (додайте смак або використовуйте кілька сушених пластівців)
  • петрушка або кінза
  • олія — 50 г (бажано оливкова, але підійде будь-яка)
  • яблучний оцет або лимонний сік — 50 мл
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. цукру
  • вода — 50 мл

Підготовка:

Запікайте перці в духовці або на барбекю до обвуглення, потім покладіть їх у пакет і щільно закрийте. Коли перці стануть м’якими та охолонуть, зніміть шкірку та видаліть насіння. Порвіть їх руками на смужки потрібної ширини.

РЕКЛАМА

Приготуйте маринад, змішавши воду, олію, оцет, сіль і цукор, потім видавіть часник у суміш і дрібно наріжте зелень і гострий перець.

Покладіть перці в контейнер і залийте їх маринадом. Ретельно перемішайте та дайте їм маринуватися кілька годин. Відкрийте контейнер і спробуйте.

Якщо чогось бракує, відрегулюйте смак, додавши сіль, цукор або кислотність за потреби. Смачного!

РЕКЛАМА

Давайте ще раз розглянемо рецепт маринованого гострого перцю по-балканському.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *