Монастирська каша в мультиварці: бюджетний і простий рецепт

Монастирська каша в мультиварці: бюджетний і простий рецепт - INFBusiness

Ця каша складається з різних видів круп — від двох до семи, і її зазвичай подають у монастирських їдальнях. Залежно від часу її приготування — у Великий піст, поза постом, у суворий піст чи в менш суворий період — до каші можна знайти різноманітні додатки, наприклад, олію, масло, овочі, гриби чи навіть м’ясний фарш, як зазначає фуд-блогер Оксана Ігнатишина .

ВІДЕО ДНЯ

Інгредієнти:

0,5 склянки гречки

0,5 склянки рису

РЕКЛАМА

0,5 склянки пшона

1 велика морква

1 велика цибулина

РЕКЛАМА

200-400 г грибів (можна звичайних шампіньйонів)

чайна ложка солі або за смаком

¼ чайної ложки чорного меленого перцю (або за смаком)

свіжа зелень для прикраси

олія (для смаження)

РЕКЛАМА

Підготовка

Рис, гречку і пшоно з’єднати, кілька разів ретельно промити. Ви можете замінити будь-яке з цих зерен на інші, які є у вас в наявності або ви віддаєте перевагу. Просто переконайтеся, що час їх приготування однаковий; інакше одне зерно може виявитися недовареним, а інше – перевареним. За бажанням в кашу також можна додати солодкий перець і помідор.

Цибулю наріжте кубиками або півкільцями. Обсмажити на невеликій кількості олії до золотистого кольору. Додайте до цибулі моркву і смажте ще 2-3 хвилини.

У чашу мультиварки наріжте гриби, встановіть режим «випічка», дайте випаруватися волозі з грибів. Додати трохи олії і обсмажити гриби. Змішайте цибульно-морквяну суміш, додайте промиту круп’яну суміш і залийте трьома склянками води, потім переведіть в режим «каша».

Дочекайтеся сигналу про завершення роботи мультиварки, потім тримайте її в режимі підігріву ще півгодини перед подачею.

За бажанням посипте рубаною зеленню, добре перемішайте і подавайте з чим душа забажає.

Раніше фудблогер Марина Гармаш поділилася рецептом смачної пшоняної каші на воді.

Читайте також: Квасоля, тушкована з цибулею: поживна, смачна та швидка страва, яка сподобається навіть тим, хто не є шанувальником бобових

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *