Відома львівська фуд-блогерка Лілія Цвіт, яка захоплюється створенням смачних коржів, поділилася захопливим рецептом італійської фокаччі.
Фокачча — це класичний італійський корж, що слугує попередником піци. Його готують з дріжджового, прісного або здобного тіста.
ВІДЕО ДНЯ
У минулому його випікали в попелі з різними інгредієнтами, що додавалися з дому, включаючи гриби, різноманітні овочі, оливки, сир тощо. Однак цей італійський хліб смачний навіть сам по собі.
«Італійська фокачча має виразний характер! Яскрава, повітряна, ароматна! І неймовірно смачна! Я пропоную рецепт, який вимагає лише кількох інгредієнтів і постійно дає фантастичні результати!» – наголосив блогер.
РЕКЛАМА
Інгредієнти: (для форми 36*27)
Борошно — 600 г
Дріжджі — 25 свіжих (10 сухих)
Сіль — 10 г
Цукор — 10 г
Оливкова олія – 20 мл.
Тепла вода – 450 мл.
Начинка:
Помідори чері — 200 г
Оливки — 150 г
Сир — 150 г
Базилік
Оливкова олія для змащування — 20 г
Підготовка :
РЕКЛАМА
Розітріть дріжджі з цукром, додайте теплу воду та перемішайте.
Додайте сіль, борошно та олію, потім замісіть тісто.
Дайте тісту постояти в теплому місці одну годину.
Змастіть форму для запікання олією та помістіть тісто всередину.
РЕКЛАМА
Дайте тісту постояти 10 хвилин, потім зробіть заглиблення та наповніть їх помідорами, оливками, зеленню та сиром.
Випікайте фокаччу при температурі 230 градусів приблизно 30 хвилин.
Випічка виходить смачною та ароматною.
Раніше ми розповідали, як приготувати баскський вишневий пиріг, який ідеально підходить для вечірнього чаювання на свіжому повітрі.