
На вітринах крамниць разом із добротним сиром нерідко трапляються сирні вироби, що мають обмаль корисних властивостей та максимум замінників, зокрема пальмову олію. Споживання таких виробів може бути марним і навіть небезпечним, повідомляє УНІАН.
ВІДЕО ДНЯ
Щоб не переплачувати за «пустишку», зважайте на такі ознаки:
Ознаки якісного сиру
1. Вартість. Добротний сир не може коштувати дешево. Для виготовлення 1 кг потрібно близько 11 л молока, тому низька вартість майже завжди свідчить про заміну молока дешевшими інгредієнтами, наприклад, пальмовою олією.
2. Складники. Справжній сир має містити тільки молоко, закваску та сичугові ферменти. Будь-які додаткові компоненти, такі як: соя, пальмова (або будь-яка інша) олія, сухе молоко, стабілізатори, консерванти та інші харчові додатки — перетворюють виріб на сирний продукт.
3. Смак. Автентичний сир залишає приємний післясмак, який триває не довше 5−7 хвилин. Сирний виріб має довший «шлейф» через ароматизатори. Окрім того, пальмова олія у складі часто викликає спрагу та сухість у роті.
4. Текстура. Натисніть на шматок сиру пальцем. Якщо з’являться краплі рідини та залишиться западина, це вказує на наявність рослинних олій та домішок.
РЕКЛАМА
Домашні способи перевірки
• Перевірка йодом. Крапніть декілька крапель йоду на шматок сиру. Якщо виріб посиніє, це свідчить про наявність крохмалю у складі, що підтверджує його несправжність.
• Перевірка температурою. Якісний сир при нагріванні (наприклад, під полум’ям запальнички) швидко розтопиться та матиме запах підгорілого молока.
Як писали «ФАКТИ», раніше дієтологи назвали тип сиру, котрий нормалізує тиск.
РЕКЛАМА
Джерело
