Як розпізнати якісний сир серед фальсифікату прямо в крамниці: корисні підказки

Як розпізнати якісний сир серед фальсифікату прямо в крамниці: корисні підказки - INFBusiness

На вітринах крамниць разом із добротним сиром нерідко трапляються сирні вироби, що мають обмаль корисних властивостей та максимум замінників, зокрема пальмову олію. Споживання таких виробів може бути марним і навіть небезпечним, повідомляє УНІАН.

ВІДЕО ДНЯ

Щоб не переплачувати за «пустишку», зважайте на такі ознаки:

Ознаки якісного сиру

1. Вартість. Добротний сир не може коштувати дешево. Для виготовлення 1 кг потрібно близько 11 л молока, тому низька вартість майже завжди свідчить про заміну молока дешевшими інгредієнтами, наприклад, пальмовою олією.
2. Складники. Справжній сир має містити тільки молоко, закваску та сичугові ферменти. Будь-які додаткові компоненти, такі як: соя, пальмова (або будь-яка інша) олія, сухе молоко, стабілізатори, консерванти та інші харчові додатки — перетворюють виріб на сирний продукт.
3. Смак. Автентичний сир залишає приємний післясмак, який триває не довше 5−7 хвилин. Сирний виріб має довший «шлейф» через ароматизатори. Окрім того, пальмова олія у складі часто викликає спрагу та сухість у роті.
4. Текстура. Натисніть на шматок сиру пальцем. Якщо з’являться краплі рідини та залишиться западина, це вказує на наявність рослинних олій та домішок.

РЕКЛАМА

Домашні способи перевірки

• Перевірка йодом. Крапніть декілька крапель йоду на шматок сиру. Якщо виріб посиніє, це свідчить про наявність крохмалю у складі, що підтверджує його несправжність.
• Перевірка температурою. Якісний сир при нагріванні (наприклад, під полум’ям запальнички) швидко розтопиться та матиме запах підгорілого молока.

Як писали «ФАКТИ», раніше дієтологи назвали тип сиру, котрий нормалізує тиск.

РЕКЛАМА

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *