Найсмачніші домашні мегрельські хачапурі вирізняються м’яким і повітряним тістом, великою кількістю розплавленого сиру та красивою золотистою хрусткою скоринкою. Це безперечно варте зусиль, особливо для будь-якого шанувальника сиру! Ці чудові сирні випічки легко приготувати в духовці, як зазначає шеф-кухар Віктор Угорчук.
ВІДЕО ДНЯ
Для тіста:
100 мл теплого молока
100 мл теплої води
РЕКЛАМА
1 ст. л. цукру
4 г сухих дріжджів
Підготовка
Змішайте та дайте постояти 10 хвилин, доки не почне пузиритися. Далі додайте 1 яйце та 0,5 чайної ложки солі, добре перемішайте, перш ніж поступово додавати 300 г борошна. Тісто буде дещо липким, тому в кінці додайте 4 ст. ложки олії, знову перемішайте та поставте в тепле місце. Через годину обімніть тісто та поверніть його в тепле місце приблизно на такий самий час.
РЕКЛАМА
Поки тісто піднімається, приготуйте начинку. Натріть 450 г сиру (добре підійде суміш сулугуні та моцарели). Відкладіть третину сиру для посипання. До решти сиру додайте білок одного яйця та 30 г розтопленого вершкового масла, ретельно перемішайте.
Після того, як тісто підніметься вдруге, розділіть його на дві частини, розтягніть кожну руками у круглу форму та покладіть у центр половину сирної суміші. Сирна маса має дорівнювати вазі тіста або трохи перевищувати її. Потім защипніть тісто, як великі хінкалі, переверніть швом вниз і дайте постояти 5 хвилин. Після цього розплющіть його долонями у диск, створивши отвір у центрі. Збийте жовток (білок зберіг для сирної начинки) зі столовою ложкою молока та змастіть верх коржа, потім посипте половиною сиру, що залишився. Випікайте при температурі 200 °C протягом 20 хвилин.
Раніше «ФАКТИ» поділилися швидким і простим рецептом приготування сирного пирога з пітою, ідеального для «лінивих» домогосподарок.
Читайте також: Смачні хачапурі на сніданок від Тетяни Літвінової: швидкий 15-хвилинний рецепт з лаваша для ледачих
РЕКЛАМА