8 травня Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль затвердив Методичні рекомендації, спрямовані на забезпечення дотримання законодавчих норм щодо безпеки та специфічних показників якості харчових продуктів на підприємствах первинного виробництва молока та/або дрібномасштабних підприємствах з переробки молока.
Таку інформацію передала Асоціація виробників молока.
Було підкреслено, що метою цього документа є надання практичних рекомендацій фермам, що займаються первинним виробництвом молока, та невеликим переробним підприємствам, з урахуванням унікальних характеристик кустарного виробництва та прийняття гнучкої позиції щодо виконання протоколів безпеки.
Методичні рекомендації були розроблені відповідно до статті 33 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпеки та якості харчових продуктів» та покликані сприяти динамічному розвитку сектору ремісничого молочного виробництва в Україні.
Повний текст документа доступний за наданим посиланням.
Источник: www.agroportal.ua