Китай імпортує цукор, що дає Україні можливість потенційно збільшити постачання цього товару на китайський ринок у майбутньому.
Таку точку зору висловив Андрій Сергієнко, радник-посланник з економічних питань Посольства України в Китайській Народній Республіці, повідомляє AgroTimes.
Він зазначив, що наразі українські виробники експортують дуже обмежену кількість цукру до Китаю, що свідчить про те, що китайські споживачі здебільшого не знають про українські цукрові продукти.
«Дійсно, Китай імпортує цукор. Я бачу потенціал у цій галузі. Однак інші країни є досить конкурентоспроможними на цьому ринку, оскільки вони протягом тривалого часу зарекомендували себе як ключові постачальники, зокрема Бразилія та країни Південної Азії. Таким чином, хоча попит на імпорт є, нам також потрібно активно просувати нашу продукцію та підвищувати її впізнаваність», – наголосив Андрій Сергієнко.
Источник: www.agroportal.ua