Сільськогосподарська галузь України відіграє життєво важливу роль у забезпеченні сталої конкурентоспроможності польського харчового сектору.
Таку точку зору поділився Назар Бобицький, керівник європейського офісу асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (UKAB), на Європейському економічному конгресі.
«Співпраця, що розвивається між українськими сільськогосподарськими виробниками та польським переробним сектором, може стати значною перевагою на світових ринках продуктів харчування після вступу України до ЄС», – повідомляє прес-служба UKAB.
Експерт наголосив на існуючій сильній кореляції між збільшенням експорту української агропродовольчої продукції на міжнародний ринок, зокрема до ЄС, та зростанням торгівлі основними сільськогосподарськими продуктами з ЄС, зокрема з Польщею.
Назар Бобицький зазначив, що імпорт українських зернових кормів для тварин підвищив конкурентоспроможність польської м’ясопереробної промисловості та її експорту м’яса. Водночас український ринок є ключовим напрямком експорту польських товарів з високою доданою вартістю, від молочної продукції до свинини та яловичини.
«Польща вже вживає значних заходів для стимулювання інвестицій в Україну через Польський фонд розвитку, а також оперативно проводить законодавчі реформи. Однак для досягнення оптимальних результатів польські підприємства повинні дотримуватися чітко визначеної стратегії інвестування у відновлення України, надаючи пріоритет секторам та підприємствам, які демонструють сильний експортний потенціал. Експортно-орієнтовані галузі мають найперспективніші довгострокові перспективи. Український агропродовольчий сектор є чітким вибором», – стверджує Назар Бобицький.
Источник: www.agroportal.ua