Китай майже припинив купувати українську кукурудзу

Китай майже припинив купувати українську кукурудзу - INFBusiness

У майбутньому сезоні 2024/2025 Україна експортувала до Китаю лише близько 120 тис. тонн кукурудзи . Цей показник у 20 разів менший порівняно з аналогічним періодом минулого року. Основним фактором, що сприяє цьому падінню, є конкуренція з боку Бразилії, де кукурудза наразі є більш привабливою для китайських покупців.

Про це повідомляє propozitsiya.com з посиланням на допис телеграм-каналу SPIKE BROKERS.

Водночас внутрішній попит на кукурудзу залишається високим. За останній тиждень ціни на попередній урожай в портах Одеси зросли до $234–236 за тонну на умовах DAP.

На європейському ринку торгівля пшеницею сповільнилася через Великдень і продовжені вихідні. І навпаки, в Україні ситуація зовсім інша: покупці виявляють великий інтерес до пшениці старих культур, зокрема продовольчої, що підтримує цінову стабільність. Попит на фуражну пшеницю нижчий, що призводить до різниці в ціні на продовольчу та фуражну пшеницю в 8–10 доларів США за тонну.

Є інтерес і до нового врожаю. У портах продовольча пшениця з вмістом протеїну 11,5% на умовах DAP коштує 216–218 доларів за тонну, фуражна — 206–208 доларів.

На ринку соняшнику нового врожаю ціни коливаються в районі $510–525 за тонну з ПДВ. Ціна залежить від вмісту олії та регіону. Проте переробники зараз не поспішають із закупівлями, сподіваючись на кращу кон’юнктуру на ринку з настанням сезону. У результаті на ринку накопичується відставання пропозиції.

У Східній і Північній Німеччині зросли закупівлі ріпаку нового врожаю. Переробники оптимістично дивляться на врожай, що спонукає їх до купівлі. Ціни встановлюються з невеликим дисконтом — на 7-10 євро нижче серпневих ф'ючерсів, поставка запланована на серпень-вересень.

Світові ціни на сою продовжують відчувати тиск через високий рівень пропозиції в США та країнах Південної Америки. В Україні ринок залишається стабільним — ціни стабільні, але торгова активність знизилася.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *