Аналітики прогнозують незначне укріплення цін на зернові та олійні

Аналітики прогнозують незначне укріплення цін на зернові та олійні - INFBusiness

В AgroMarket UUB від Української універсальної біржі оновлено підсумки за період 23 – 29 квітня.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресреліз УУБ.

Протягом минулого тижня ціни на кукурудзу в Україні продовжили укріплюватися на фоні світових тенденцій, обмеженої пропозиції та збільшення попиту переробників для покриття середньострокових потреб. На ринку продовольчої та фуражної пшениці індикативи продовжують знаходитися у сформованому діапазоні.

«Вартість олійних відображала подальший висхідний тренд. Підтримку цінам надає посилення конкуренції між експортерами та переробниками, яким потрібно забезпечити запаси сировини до нового сезону. Крім того, сильні опади в Бразилії та Аргентині затримують збирання, що своєю чергою зменшує обсяги постачання олійної на світовий ринок. За тижневим прогнозом ціни на зернові та олійні знаходитимуться на встановлених рівнях з подальшим незначним укріпленням», – зазначають аналітики УУБ.

На світовому ринку минулого тижня спостерігалося зростання цін на кілька ключових сільськогосподарських товарів, які торгуються на Чиказькому торговельному майданчику (CBOT). Цей сплеск в першу чергу пояснюється неоптимальними умовами посіву в основних виробничих зонах, що ще більше посилюється посушливим періодом який вплинув на регіони твердої червоної озимої (HRW) пшениці.

«З початком сезону посіву увага ринку все більше зосереджується на темпах посівної діяльності. Будь-яке відхилення від повідомлених Міністерством сільського господарства США планів посіву може або скоротити, або збільшити очікувані площі, безпосередньо впливаючи на майбутні цінові траєкторії», – додають аналітики УУБ.

Щоб ознайомитися з оглядом цінових індикативів ринку, перейдіть у безкоштовний чат-бот для купівлі та продажу аграрної продукції в Телеграм – AgroMarket UUB, далі – «поділитись номером» і обираєте розділ «Аналітика».

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *