Експорт автомобільної сільськогосподарської продукції прискорився та став дешевшим

Експорт автомобільної сільськогосподарської продукції прискорився та став дешевшим - INFBusiness

Після уповільнення на початку місяця, експорт сільськогосподарської продукції автомобільним транспортом зараз починає демонструвати позитивну тенденцію.

За даними аналітиків Spike Brokers у Telegram, обсяги зросли на 2,1% протягом перших 19 днів травня, склавши 191,4 тис. тонн порівняно з аналогічним періодом у квітні.

«Спостерігається зростання обсягів експорту майже на всіх пунктах пропуску через кордон. Найбільш значне зростання відзначено в напрямку Молдови, де відповідний показник зріс на 11,4% до 33,7 тис. тонн. На кордонах з Румунією та Словаччиною обсяги зросли на 2,4% та 1,4%, досягнувши 46,9 тис. тонн та 10,2 тис. тонн відповідно. Експорт на польському кордоні майже не змінився порівняно з квітнем і становив 77,6 тис. тонн. Лише в напрямку Угорщини експорт сільськогосподарської продукції знизився на 3,8%, склавши 22,9 тис. тонн», – уточнили експерти.

Основними експортними товарами за зазначений період продовжують залишатися цукор – 22,3 тис. тонн та соняшникова олія – 21,1 тис. тонн.

«Вартість автомобільних перевезень в межах України зросла на 1-2 долари за тонну, тоді як ціни на європейські маршрути знизилися на 5-8 євро за тонну, залежно від маршруту», – зазначили аналітики.

Поточні ринкові тарифи на перевезення самоскидами в Україні:

  • центральна Україна — порти Дунаю $35-44;
  • центральна Україна – порти Одеси $25-28.

Поточні ринкові тарифи на перевезення самоскидами до Європи:

  • Тернопільська область — центральна / північна Італія €105-132;
  • Тернопільська область — центральна Болгарія €75-105;
  • Черкаська область — південь Румунії €107-117.

Поточні ринкові тарифи на перевезення брезенту до Європи:

  • Тернопільська область — центральна / північна Італія €80-115;
  • Тернопільська область – центральна Болгарія €67-80;
  • Черкаська область — південь Румунії €73-90.

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *