Ця каша складається з різних видів круп — від двох до семи, і її зазвичай подають у монастирських їдальнях. Залежно від часу її приготування — у Великий піст, поза постом, у суворий піст чи в менш суворий період — до каші можна знайти різноманітні додатки, наприклад, олію, масло, овочі, гриби чи навіть м’ясний фарш, як зазначає фуд-блогер Оксана Ігнатишина .
ВІДЕО ДНЯ
Інгредієнти:
0,5 склянки гречки
0,5 склянки рису
РЕКЛАМА
0,5 склянки пшона
1 велика морква
1 велика цибулина
РЕКЛАМА
200-400 г грибів (можна звичайних шампіньйонів)
чайна ложка солі або за смаком
¼ чайної ложки чорного меленого перцю (або за смаком)
свіжа зелень для прикраси
олія (для смаження)
РЕКЛАМА
Підготовка
Рис, гречку і пшоно з’єднати, кілька разів ретельно промити. Ви можете замінити будь-яке з цих зерен на інші, які є у вас в наявності або ви віддаєте перевагу. Просто переконайтеся, що час їх приготування однаковий; інакше одне зерно може виявитися недовареним, а інше – перевареним. За бажанням в кашу також можна додати солодкий перець і помідор.
Цибулю наріжте кубиками або півкільцями. Обсмажити на невеликій кількості олії до золотистого кольору. Додайте до цибулі моркву і смажте ще 2-3 хвилини.
У чашу мультиварки наріжте гриби, встановіть режим «випічка», дайте випаруватися волозі з грибів. Додати трохи олії і обсмажити гриби. Змішайте цибульно-морквяну суміш, додайте промиту круп’яну суміш і залийте трьома склянками води, потім переведіть в режим «каша».
Дочекайтеся сигналу про завершення роботи мультиварки, потім тримайте її в режимі підігріву ще півгодини перед подачею.
За бажанням посипте рубаною зеленню, добре перемішайте і подавайте з чим душа забажає.
Раніше фудблогер Марина Гармаш поділилася рецептом смачної пшоняної каші на воді.
Читайте також: Квасоля, тушкована з цибулею: поживна, смачна та швидка страва, яка сподобається навіть тим, хто не є шанувальником бобових