Що не варто поєднувати з яйцями: перелік продуктів вразить.

Що не варто поєднувати з яйцями: перелік продуктів вразить. - INFBusiness

На противагу загальноприйнятій думці, часте та надмірне вживання яєць здатне завдати шкоди здоров’ю, підвищуючи ймовірність високого рівня холестерину, розладів із перетравленням їжі (виділення жовчі, дискомфорт, навантаження на печінку та підшлункову залозу) та надмірної ваги, повідомляє radioclub.ua.

ВІДЕО ДНЯ

Особливо ризикованими є комбінації яєць з деякими продуктами:

З беконом та ковбасою

Даний популярний сніданок є висококалорійним і становить значну загрозу для здоров’я. Дослідження Гарвардської школи громадського здоров’я довели, що регулярне споживання смаженого бекону та яєць може збільшити можливість розвитку серцево-судинних хвороб на 27%, а також потенційно збільшує ризик інсульту або раку підшлункової залози.

РЕКЛАМА

З рибою

Яйця містять речовину овідин, що блокує вітамін В7 (біотин), який присутній у рибі. Вітамін В7 потрібен для утворення гемоглобіну, засвоєння протеїнів, підтримки імунної системи та врегулювання роботи щитовидної залози.

З кавою та чаєм

РЕКЛАМА

Напої, насичені дубильними речовинами, поліфенолами (кава) і таніном (чай), здатні перешкоджати засвоєнню корисних речовин з яєць, зокрема заліза та кальцію. Для запобігання даному ефекту, каву та чай рекомендовано вживати не раніше, ніж через годину після споживання яєць. Крім того, чай може викликати закрепи.

З бананами

Банани здатні уповільнювати процес травлення у поєднанні з яйцями. Їх ліпше вживати до або після яєць як окремий прийом їжі (це не відноситься до випічки, де обидва компоненти є частиною рецептури).

Оптимальний варіант — споживати яйця як окремий продукт або поєднувати їх з овочами та зеленню.

РЕКЛАМА

Як повідомляли «ФАКТИ», раніше науковці пояснили, чому не слід починати ранок з кави.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *