Чимало людей полюбляють замовляти рибні страви в ресторані. Як її коректно споживати відповідно до етикету – це питання турбує багатьох.
Невелику смажену рибку можливо їсти руками. Більшу — використовуючи ніж-лопатку та виделку. Кістки охайно складайте на бік тарілки. Не забувайте про зовнішній вигляд. Якщо на тарілці разом із рибою присутні овочі, не змішуйте рибні кісточки з ними.
ВІДЕО ДНЯ
Найпростіше споживати філе риби, тому в офіційній обстановці надайте перевагу саме цьому варіанту.
Пригадується історія одного славетного українського актора. Одного разу він покликав до себе колег на іменини. Вони тільки й балакали про проблеми театру, забувши про свято. День народження було зіпсовано. Іншого разу він запросив той самий колектив і приготував у печі величезного ляща. Всі, безумовно, були в захопленні. А коли почали їсти, усвідомили: в лящі стільки кісток, що не до розмов і тим паче не до дискусій про театр. Гості сиділи та їли мовчки, сконцентровано, як малюки у дитячому садку.
РЕКЛАМА
Згадаймо про те, як їсти креветки за правилами етикету.
Фото з архіву Ольги Сметанської
РЕКЛАМА
Джерело