
Ця їжа неодмінно прикрасить ваше застілля. А все через те, що капуста виходить колоритна, хрустка, соковита та в той же час дуже корисна, повідомляє кулінарка Алла Желізняк.
ВІДЕО ДНЯ
Маринад:
1 літр води
70 г солі
РЕКЛАМА
80 г цукру
100 мл олії
120 мл оцту
РЕКЛАМА
Запашний лист, перець чорний цілим, мікс перців цілим, корінь хрону (за бажанням).
У воду додати сіль, цукор, олію, довести до точки кипіння та залишити на три хвилини, щоб кипіло. Додати оцет.
Процес приготування
Капусту нарізати шматками до основи. Буряк та моркву нарізати кружечками або півкружечками. На основу ємності покласти запашний лист та перець. Розкласти шарами шматки капусти, буряк, моркву (між шарами також додати прянощі та запашний лист). Залити капусту з овочами гарячим маринадом.
На відро об’ємом 5 літрів потрібно півтора качана капусти середнього розміру, два буряки та дві моркви, теж середнього розміру. Рідини на таке відро знадобилося 2,3 літра.
РЕКЛАМА
Залишити до охолодження за кімнатної температури. Помістити в холодильну камеру. Капуста буде готова через три доби.
Раніше «ФАКТИ» писали, як зробити оригінальну та просту закуску — квашений перець за три дні.
Читайте також: Смажена капуста з чорносливом: згідно з цим рецептом вийде апетитна та корисна страва
