У лютому ринок свіжої молочної продукції почав демонструвати ознаки відновлення. Збільшення продажів є досить поступовим, без позитивних тенденцій, які спостерігалися в той самий період попередніх років.
Як повідомляють аналітики Інфагро, у лютому ціни почали стабілізуватися, хоча раніше досягали досить високих рівнів.
«Для стимулювання продажів доцільно було б загальне зниження цін, зокрема на сметану та сир. У будь-якому разі подальшого зростання цін точно не повинно бути. Більше того, найближчим часом ключові гравці, швидше за все, частіше будуть йти на акційні розпродажі зі значним зниженням цін», — припускають експерти.
Вони також зазначають, що вітчизняним виробникам має насторожити помітне зростання імпорту свіжої молочної продукції. У січні імпорт зріс на 55% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Якщо раніше в Україну імпортували в основному йогурти та різні сирні вироби, то в січні завезли кілька сотень тонн недорогого польського молока. Польський імпорт свіжої молочної продукції зараз становить 60% від загального обсягу.
«Хоча експорт свіжої молочної продукції також зростає, він відбувається не такими темпами, як імпорт. Основним напрямком експорту української свіжої молочної продукції залишається Молдова, на яку припадає 88%», – підсумували експерти.
Источник: www.agroportal.ua