Нещодавно відбулася зустріч з учасниками підкомітету фітосанітарних, санітарних заходів ЄС, де обговорили питання перегляду певних змін до регламентів Єврокомісії в частині оцінки України зі статусом щодо ящура.
Про це розповів директор Департаманту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Ігор Лоцкін під час пресконференції з українськими крафтовими виробниками сирів, учасниками та призерами Міжнародного конкурсу World Cheese Awards 2024.
Ігор Лоцкін, директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби
Визнання цієї оцінки та цього статусу відкриває можливості для експорту на території країн-членів ЄС молочної продукції, яка має інший ступінь термічної обробки, ніж дозволений зараз. Це буде дійсно складний шлях, ми маємо нормативно, процесуально довести ЄС, що ми відповідаємо вимогам. Ми маємо якісно попрацювати, будемо залучати бізнес, який зацікавлений в такому експорті. Тому що одним із елементів підтвердження відповідності системи контролю є аудит й інспектування самих виробників, які матимуть намір здійснювати такий експорт.
Источник: www.agroportal.ua