Приготування українського калачу: рецепт ароматної випічки до ранкової кави

Приготування українського калачу: рецепт ароматної випічки до ранкової кави - INFBusiness

Приготування калачу та спільне споживання ним з близькими – це шанована традиція. Калач готується з універсального тіста, яке приємно тримати в руках. Кінцевий результат – ніжний, м’який та волокнистий продукт, як зазначає фуд-блогерка Анніна Карпенко.

ВІДЕО ДНЯ

Інгредієнти:

1600 г борошна високої якості

400 г хлібопекарського борошна (манітобського або першого сорту, яке має високий вміст білка)

РЕКЛАМА

30 г активних сухих дріжджів

200 г олії

150 г цукру

РЕКЛАМА

35 г солі

450 г води

470 г молока (для веганського варіанту замініть його рослинним рисовим, вівсяним, кокосовим або мигдалевим молоком або використовуйте воду)

Підготовка

Змішайте всі інгредієнти в чаші кухонного комбайна та вимішуйте, поки суміш не стане еластичною.

РЕКЛАМА

Накрийте тісто та дайте йому піднятися. Розділіть тісто на порції та сформуйте їх. Змастіть підняті шматочки яйцем (для веганського варіанту змастіть сиропом або желе після випікання), потім випікайте. Готовий калач повинен мати рівномірну золотаву скоринку.

Раніше Анніна Карпенко поділилася своїм рецептом чудових бубликів з сирного тіста.

Читайте також: Ароматні ліниві вареники з маком: ви захочете готувати їх майже щодня, бо вони такі смачні

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *