Агропереробна промисловість в Україні минулого року демонструвала позитивну динаміку зростання.
Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль під час обговорення з представниками аграрних бізнес-організацій, повідомляє прес-служба міністерства.
Він наголосив, що найбільше зростання виробництва спостерігалося у переробці фруктів та овочів (понад 27%), а також у виробництві олії, тваринних жирів та молочної продукції (зростання близько 13-14%).
«Ще однією обнадійливою статистикою є виробництво м’яса та м’ясопродуктів (3,8 млрд доларів США) разом із переробкою риби. Ці показники перевищили рівні 2021 року на 1,5% та 8,1% відповідно. Це відображає ефективну адаптацію до нових обставин», – зазначив міністр.
За його словами, покращення цих показників також помітне в загальному експорті харчових продуктів. У 2024 році він зріс до 5,7 мільярда доларів, що на понад 20,8% більше, ніж у 2023 році. Ще однією вражаючою статистикою є 3,7-кратне зростання експорту м’яса та м’ясних виробів. Крім того, зараз в ЄС акредитовано 60 українських молочних підприємств.
«Усе це демонструє, що Україна рішуче переходить від експорту сировини до постачання готової продукції зі значною доданою вартістю», – наголосив Віталій Коваль.
Міністр також наголосив на майбутніх пріоритетах у секторі переробки агропродукції: імпортозаміщення, розвиток біоенергетики, впровадження інноваційних технологій, розширення ініціативи «Купуй українське» на міжнародні ринки та подальше збільшення експорту української продукції.
Источник: www.agroportal.ua