Відома фуд-блогерка Валерія Велігура , яка раніше поділилася рецептом смачного пирога з грушею та камамбером, тепер представила рецепт перевернутого чізкейку.
ВІДЕО ДНЯ
«Перевернутий чізкейк – це свіжий тренд у сфері десертів! Його готують без випічки чи желатину», – зазначила вона.
Інгредієнти (підходять для 2 форм діаметром 12 см або однієї великої форми діаметром 24 см):
Для ягідної посипки:
– 200 г будь-яких ягід
– 15 г цукру
– 10 г кукурудзяного крохмалю ⠀РЕКЛАМА
Для скоринки:
– 300 г пісочного печива
– 115 г вершкового маслаДля кремового шару:
– 350 г вершкового сиру
– 50 г білого шоколаду
– 150 мл 33% вершків
– 30-40 г цукрової пудри
– 1 ч. л. ванільного екстрактуКроки підготовки:
Щоб приготувати ягідну посипку, змішайте цукор з кукурудзяним крохмалем і додайте цю суміш до свіжих або розморожених ягід. Варіть на середньому вогні, поки суміш не загусне, і дайте їй охолонути.
РЕКЛАМА
Для основи подрібніть печиво в блендері до крихкої консистенції. Додайте розтоплене масло та добре перемішайте. Викладіть цю суміш у рознімну форму, сформувавши боки та дно. Охолодіть, поки готуєте кремовий шар.
Для кремового шару збийте міксером вершковий сир, розтоплений білий шоколад, вершки, цукрову пудру та ванільний екстракт до отримання густої консистенції.
Тепер час зібрати десерт. Вилийте сирну суміш у форму поверх тіста для печива, утворюючи основу з бортиками. Вилийте ягідну посипку в центр і «запечатайте» її сирною сумішшю. Розрівняйте поверхню, накрийте харчовою плівкою та поставте в холодильник на 3-4 години, або краще на ніч. Подавайте та насолоджуйтесь! Це чудово!
Як повідомляли «ФАКТИ», минулого літа Валерія Велігура закликала своїх підписників спробувати приготувати унікальну страву з кабачків – торт.
РЕКЛАМА
Джерело