Ця страва справді чудова. Суп має такий насичений смак, що хочеться ще одну порцію, і навіть більше… На щастя, ви можете насолодитися ним, оскільки він має низьку калорійність, каже дієтолог Катерина Черкаська .
ВІДЕО ДНЯ
Інгредієнти:
куряче філе — 80 г
консервована біла квасоля — 80 г
РЕКЛАМА
морква — 40 г
цибуля — 30 г
густий нежирний йогурт — 1 ст. л.
РЕКЛАМА
стебла селери — 20 г
бездріжджовий хліб — 30 г
часник – 1 зубчик
спеції та трави – за смаком
Підготовка
РЕКЛАМА
Наріжте куряче філе невеликими шматочками та доведіть бульйон до кипіння.
Дрібно наріжте цибулю та селеру. Натріть моркву. Почніть пасерувати овочі в невеликій кількості олії, додавши спеції, і готуйте 3-5 хвилин. Додайте квасолю до суміші та влийте 100 мл курячого бульйону. Накрийте суміш кришкою, посипте мускатним горіхом і дайте покипіти 5 хвилин. Потім додайте йогурт, добре перемішайте та доведіть до кипіння.
Додайте куряче філе в блендер разом з овочами та подрібнюйте до однорідної консистенції пюре, додаючи більше курячого бульйону, якщо потрібно, щоб суп не був надто густим.
Наріжте хліб на невеликі шматочки, змішайте часник, подрібнену зелень та спеції, збризніть кількома краплями олії, перемішайте все, а потім запікайте або обсмажте на сухій сковороді до хрусткої скоринки.
Готовий суп прикрасьте зеленню та подавайте з крутонами.
Раніше дієтолог поділився рецептом піци з тунцем, завдяки якому турботи про зайву вагу залишаться в минулому.
Читайте також: Горохове пюре зі спеціями: чудова страва з грецької кухні