Миколаївська область втратить частину врожаю фруктів через заморозки, але збільшує площі під овочами

Миколаївська область втратить частину врожаю фруктів через заморозки, але збільшує площі під овочами - INFBusiness

У Миколаївській області плодові дерева постраждали від заморозків, що поставило під загрозу врожайність фруктів. Водночас фермери збільшують площі, відведені під вирощування овочів, як повідомила Олена Піскун, начальник відділу агропромислового розвитку Миколаївської обласної сільськогосподарської адміністрації. Вона зазначила, що цього року очікується виробництво овочів на понад 30 тисячах гектарів — на 5 тисяч більше, ніж попереднього року.

Цю інформацію надає propozitsiya.com з посиланням на EastFruit.

«Поновлена увага приділяється овочам, і Миколаївська область збільшує площі під ними», – зазначив Піскун.

Наразі в регіоні вже вирощується приблизно 3000 гектарів овочів, включаючи цибулю, моркву та буряк. Крім того, посаджено 6000 гектарів картоплі. Крім того, планується засіяти ще 3000 гектарів продовольчими та баштанними культурами.

Однак, заморозки суттєво вплинули на плодові дерева. За словами Олени Піскун, культури, які цвіли під час похолодання, майже повністю загинули.

«Фруктові дерева, які цвіли в той час, сильно постраждали. Серед них були кісточкові — абрикоси, вишні та черешні — майже на 100% загинули», — уточнила вона.

Регіон також зазнав втрат до 80% у виробництві груш та приблизно 50% у врожаї вишень, персиків та слив. На щастя, яблуні, які ще не цвіли, поки що залишилися неушкодженими.

Олена Піскун закликала фермерів документувати свої збитки через Торгово-промислову палату, щоб зберегти право на податкові пільги. Попередні оцінки показують, що цього року в Миколаївській області очікується скорочення врожаю фруктів приблизно на 30%.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *