
Професійна кухарка Валентина Кущ (Валя Саєнко) володіє чимало дивовижними рецептами солодкої випічки. Сьогодні вона запропонувала створити цитрусовий кекс.
«Неймовірний — кисло-солодкий, змочений цитрусовим сиропом. Саме те, що необхідно в осінню негоду з горнятком гарячого чаю», — підкреслила господиня кухні.
ВІДЕО ДНЯ
Складові:
Масло з коров’ячого молока м’яке — 230 гр;
Цукор — 300 гр + 70 на сироп;
Лимони — 3 шт;
Яйця курячі — 4 шт;
Борошно пшеничне — 375 гр;
Розпушувач для тіста — 10 гр;
Сіль кухонна — щіпка
Ванільний екстракт
Молоко коров’яче — 180 гр;
Цукрова пудра для подавання
«Це компоненти на велику форму! Рекомендую ділити на три, а потім помножити на 2 значення. Таким чином у вас вийде на середню», — пояснила кулінарка.
РЕКЛАМА
Процес приготування:
Розтоплене вершкове масло збити з подрібненою шкіркою лимонів та цукром до стану білосніжності. По одному вводити яйця, кожен раз перемішуючи.
Усі сухі компоненти змішати та поступово додавати до маслянистої суміші з молоком. Порцію сухих, порцію молоко і кожен раз перемішувати.
Вичавити фреш з трьох лимонів (цедру ми натерли у тісто).
РЕКЛАМА
Третину соку (±50 гр) влити до тіста та перемішати. Розмістити тісто у підготовлену ємність (змащену вершковим маслом та присипану борошном).
Випікати орієнтовно 1 годину за температури 180 градусів. Контролювати готовність дерев’яною паличкою.
Для сиропу. З’єднати сік (±70 гр) (залишимо 1−2 ст л на глазур) та цукор. Довести до початку кипіння.
У ще гарячому кексі зробити заглиблення зубочисткою, полити сиропом. Після того, як кекс трохи стане прохолодним, змастити глазурʼю. Для цього просто поєднати цукрову пудру з малою кількістю соку лимону.
РЕКЛАМА
Посмотреть эту публикацию в Instagram
До чашки кави або чаю також можна приготувати сирні кульки.
Нещодавно «ФАКТИ» оприлюднили рецепт сирної запіканки з карамелізованою динею, котра підійде для ранкового прийому їжі.
