«Враження з дитинства»: вергуни на горілці від судді «МайстерШефа»

«Враження з дитинства»: вергуни на горілці від судді «МайстерШефа» - INFBusiness

Суддя шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський, який раніше розповідав, як готувати вафельні трубочки зі згущеним молоком, поділився секретом приготування хрустиків або вергунів на горілці.

ВІДЕО ДНЯ

«З хрусткими вергунами я познайомився у Полтаві, коли навчався у технікумі, років у 15. Але рецепт з часом забув, про те дуже хотів відновити, бо це враження з дитинства мене не полишало. Я лише памʼятав що там сметана, горілка та яйця й, звісно, борошно», — написав він.

Інгредієнти:
-2 яйця
– Дрібка солі
– Дрібка цукру
– 100 г домашньої сметани (35%)
– 30 г горілка
– 270−330 г борошна
– 500 г олія для смаження
– 100 г цукрова пудра

Спосіб приготування:
– яйця змішую зі сметаною, цукром та сіллю, додаю горілку і замішую просте тісто. Воно має бути не дуже мʼяким, але й не дуже тугим.
– даємо йому постояти у холоді хвилин 30 і далі тоненько розкачуємо. Можна додавати борошно по необхідності — слідкуйте за консистенцією тіста!
– ріжемо ромбиками тісто, в середині розріз через який протягуємо один куточок.
– смажимо у фритюрі.
– готові вироби посипаємо щедро цукровою пудрою! Якщо сметана не така жирна — можна додати трішки вершкового масла до тіста 25−30 г. Смачного!

РЕКЛАМА

View this post on Instagram

A post shared by Volodymyr Yaroslavskyi (@yaroslavskyi_vova)

РЕКЛАМА

Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати вергуни на кефірі.

РЕКЛАМА

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *