Дієтологиня пояснила, що варто їсти для здоров’я грудей

Дієтологиня пояснила, що варто їсти для здоров’я грудей - INFBusiness

Жіночі груди — це не лише еталон сексуальності й краси, потрібний для продовження роду, але й та частина тіла, стан якої треба перевіряти, щоб жити. Рак грудей

 — найчастіший тип раку у жінок. Існує багато його варіантів, більшість яких піддаються лікуванню за умови ранньої діагностики. Їжа може захищати від розвитку раку, а може й бути його причиною. Нездорове харчування у поєднанні зі спадковістю, екологією, стресами впливає на виникнення різних видів онкології, пояснює дієтологиня Оксана Скиталінська.

РЕКЛАМА

«Цукор та солодощі, солодкі напої сприяють виділенню інсуліну та стимулюють рецептори інсуліну в тканинах молочної залози й створюють сприятливі умови для росту змінених клітин, — пише фахівчиня. — Тому намагайтеся замість солодощів вживати ягоди. Навіть здоровий насичений жир, якщо його занадто багато, сприяє розвитку гормонозалежних пухлин. Жирне мʼясо вживайте вкрай рідко, салямі — ніколи. Трансжири є у магазинних солодких і солоних продуктах, таких як плитки шоколаду, шоколадна глазур, цукерки з помадками, розсипчасте печиво та печиво з кремовими начинками, упаковані закуски. Вони підсилюють запалення та інсулінорезистентність.

Хоча червоне вино і містить захисні сполуки, такі, як ресвератрол, їхній вміст і корисний вплив менший, ніж ушкоджуюча дія на тканини молочної залози. Оброблене м’ясо (сосиски, ковбаси) не варто їсти. Воно містить гетероциклічні аміни, нітрозосполуки та поліциклічні молекули, які є потенційними канцерогенами”.

Ожиріння, за словами Скиталінської, створює надзвичайно сприятливий фон для розвитку раку молочної залози. При ньому жирова тканина виділяє багато різних гормонів, які спричинюють інсулінорезистентність, впливають на регуляцію почуття голоду та ситості, можуть стати однією з причин цукрового діабету 2 типу.

«Стрес та життєві ситуації, які викликають негативні емоції, спричиняють вироблення великої кількості кортизолу, що порушує чутливу взаємодію між нервовою та ендокринною системами та призводить до пригнічення імунної системи», розповідає дієтологиня. «До вашого раціону включайте морську рибу, риб’ячий жир, морепродукти, насіння льону, горіхи та яйця (жовтки), оскільки вони мають протизапальний ефект. Також споживайте поліфеноли, які містяться в ягодах (калина, горобина, чорниця, смородина) та фруктах (грейпфрут, шкірка яблук), оскільки вони містять клітковину та кольорові пігменти, що захищають ДНК клітин молочної залози від ушкоджень вільними радикалами. Рослинний білок, такий як сочевиця, квасоля, зелена стручкова квасоля, горох, містить менше насиченого жиру, але багатий поліфенолами та розчинною клітковиною.

Ростки броколі можуть допомогти збільшити вміст стовбурових клітин, які допомагають боротися з мутаціями та раком. Ізотіоціанати, які містяться у всіх сортах капусти, кабачків, руколи та редьки, мають виражені антимутагенні властивості. Каротиноїди та вітамін C пов’язані зі зниженим ризиком раку завдяки їх антиоксидантній здатності та можливості пригнічувати ріст клітин і підтримувати гормональний метаболізм. Найкращі результати показали принципи середземноморської дієти, де зменшена кількість насиченого жиру, присутня оливкова олія холодного віджиму, зелень, горіхи, риба та нежирне м’ясо».

Раніше “ФАКТИ” повідомляли про революційний винахід вчених – бюстгальтер, який значно спростить діагностику раку грудей на ранній стадії.

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *